12 Ekim 2020 Pazartesi

Starbucks Kurabiyesi

 


Kahvenin yanında sıcacık yiyeceğiniz starbucks kurabiyesini evde hazırlamak istermisiniz? Oldukça kolay bir şekilde hazırlanan starbucks kurabiyesi, damla çikolatası ile tatlandırılmıştır. Kıtır lezzetiyle dünyanın birçok yerinde ilgi görmeyi başarmıştır. Peki, evde starbucks kurabiyesi nasıl yapılır? 

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

12 dakika


Starbucks Kurabiyesi Tarifi Için Malzemeler 

  • 2.5 su bardağı un 
  • 1 çay bardağı pudra şekeri 
  • 10 yemek kaşığı tereyağı (150 gram) 
  • 2 adet yumurta sarısı 
  • 2 yemek kaşığı su 
  • 1 tatlı kaşığı tarçın 
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 
  • 1 tatlı kaşığı vanilya 
  • 100 gram ceviz içi 
  • 50 gram damla çikolata 
Starbucks Kurabiyesi Nasıl Yapılır? 
Bir kabın içerisine şeker ve yumurta sarılarını ekleyerek karıştırın. Üzerine vanilya, su ve oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını ekleyin. Kabartma tozu ve tarçını da ekledikten sonra karıştırmaya devam edin. Unu eleyerek azar ekleyin ve hamur ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun. Hamur şekli bozulmayacak bir kıvama geldiğinde ceviz ve damla çikolatayı ekleyerek yoğurun. Ancak yoğurma işlemi 1-2 dakikayı geçmesin. Hamuru iki parçaya ayırdıktan sonra silindir şekli verin. Kurabiye hamurunu buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine, kurabiyelere şekil vererek dizin. Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında (fanlı) 12 dakika pişirin. Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olacaktır. Soğuduktan sonra ise dışı çıtır, içi yumuşak kalır. Starbucks kurabiyesini menengiç kahvesi ile birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun. Starbucks Kurabiyesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir? Kurabiye hamurunu buzdolabında daha uzun bekletebilirsiniz. Hamura çikolataları ekledikten sonra çok fazla yoğurmayın. Aksi takdirde çikolatalar eriyecektir. Pişirme işlemi, oldukça önemlidir. Pişirme süresinin 12 dakikayı geçmemesine özen gösterin. Hamurda kullanacağınız tereyağını oda sıcaklığında bekletin. 
1 Porsiyon Starbucks Kurabiyesi Kaç Kalori? 
Starbucks kurabiyesinin bir porsiyonu, yaklaşık 310 kaloridir. Ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.

Ben Refik Saygın ÇINAR Merhaba, YouTube de kanalım var 16 aylık kızım Ahsen Ece'nin neşeli, sevimli, komik, munzur, haylaz, eğlenceli, komedi anlarını kameraya alıyorum ve eşim ile Çadır kamp, piknik, mangal, ev yemekleri yapıyoruz ve kamp malzemelerini tanıtacağım eşim, kızım ile geziler düzenleyerek kanalımın paylaşımını sizlere sunuyorum.


EmoticonEmoticon