13 Ekim 2020 Salı

Sarımsaklı Köfte

 



Adana mutfağına has bir lezzet olan sarımsaklı köfte, görünümü ve lezzetiyle fellah köfteyle eşlik göstermektedir. Ana malzemeleri sarımsak, bulgur ve irmiktir.  Köfteler yuvarlak ve üstten basık bir biçimdedir. Peki, sarımsaklı köfte nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, sarımsaklı köfte imali için tanım ayrıntılarına geçebiliriz.


Seçenek olarak fellah köfte ve ürgüp 

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika


Sarımsaklı Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 2.5 su kadehi irmik
  • 3 su kadehi bulgur köftelik
  • 3 su kadehi su
  • 3/4 su kadehi un
  • 1 su kadehi akışkan yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 adet büyük domates
  • 5 adet sarımsak
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 demet maydanoz
Sarımsaklı Köfte Nasıl Yapılır?
  • Öncelikle bir kabın içerisine irmik, bulgur ve tuzu alın.
  • Ocakta kaynatılıp 5 dakika soğutulan suyu, bulgurlu karışımın üzerine ilave edin. Üzerini kapatarak 10-15 dakika şişmesini bekleyin.
  • Bulgurlar şiştikten sonra içerisine biber salçası ilave edin.
  • Elinizi hafifçe suyla nemlendirerek karışımı yoğurun.
  • Üzerine unu ilave edin ve 3 avuç su ilave ederek yoğurmaya devam edin.
  • Hamur çok cıvık ya da sert kıvamda olmamalıdır.
  • Hamur bir araya gelince istediğiniz büyüklüğü ayarlayarak elinizde yuvarlayın ve ortasına hafifçe bastırın.
  • Tüm köftelere biçim verince tencereye su ve köfteleri alın. 10-15 dakika haşlayın.
  • Köfteler haşlanırken bir tavada yağı ısıtın. Üzerine sarımsakları ilave edin.
  • Rendelenmiş domates ve bir yemek kaşığı salçayı da ilave edin.
  • Köftelerin kaynadığı su fazlaysa, bir kısmını süzün. Dibince az ölçüde su vazgeçin.
  • Süzdüğünüz köfteleri, sarımsaklı sosla birleştirin.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanozları ilave edin. Kalan maydanozları servis esnasında serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sarımsaklı Köfte Tanımının Püf Noktaları Nelerdir?
  • İrmik ve bulgurun üzerine dökeceğiniz bulgurun çok sıcak olmamasına dikkat edin. Aksi takdirde bulgurlar ekşiyecektir.
  • Hamuru yoğururken avuç içinizi klasik su ile nemlendirebilirsiniz.
  • Köfteleri süzerken dibince az su vazgeçerek sosun daha yoğun olmasını sağlayabilirsiniz.
1 Porsiyon Sarımsaklı Köfte Kaç Kalori?
  • Sarımsaklı köftenin bir porsiyonu, takribî 305 kaloridir.

Ben Refik Saygın ÇINAR Merhaba, YouTube de kanalım var 16 aylık kızım Ahsen Ece'nin neşeli, sevimli, komik, munzur, haylaz, eğlenceli, komedi anlarını kameraya alıyorum ve eşim ile Çadır kamp, piknik, mangal, ev yemekleri yapıyoruz ve kamp malzemelerini tanıtacağım eşim, kızım ile geziler düzenleyerek kanalımın paylaşımını sizlere sunuyorum.

Bu En Yeni Gönderi


EmoticonEmoticon