30 Eylül 2020 Çarşamba

ANKARA TAVA

 


Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika


Ankara Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gr parça et
  • 1 soğan
  • 2 orta boy domates
  • 2 sivri biber
  • 2 salçalık kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Ayçiçeği yağı
  • 1 kase arpa şehriye
  • Sıcak su
  • Tuz

Ankara Tava Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavanın içerisine sıvı yağ ve şehriyeleri ekleyerek kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Tuz ve baharatlar ile tatlandırın.
  • Orta büyüklükte parçalar şeklinde doğranmış eti, başka bir tencereye alıp biraz yağ ilavesiyle soteleyin.
  • İnce doğranmış soğanı da üzerine ekleyin ve sotelemeye devam edin.
  • Etin büyüklüğüne göre kesilmiş biberleri de sotenin içerisine ekleyin. Yine yanı büyüklükte kesilmiş domatesi ilave edin ve pişirmeye devam edin.
  • Domates salçası ve tuzu ekleyip malzeme yumuşayana kadar pişirin. Tuzla tatlandırın.
  • Önceden kavurduğunuz arpa şehriyeyi servis tabağına alın ve üzerine eti ekleyerek sunuma hazırlayın.
  • Ankara tavayı, yanına çok yakışan kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Ben Refik Saygın ÇINAR Merhaba, YouTube de kanalım var 16 aylık kızım Ahsen Ece'nin neşeli, sevimli, komik, munzur, haylaz, eğlenceli, komedi anlarını kameraya alıyorum ve eşim ile Çadır kamp, piknik, mangal, ev yemekleri yapıyoruz ve kamp malzemelerini tanıtacağım eşim, kızım ile geziler düzenleyerek kanalımın paylaşımını sizlere sunuyorum.


EmoticonEmoticon