Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika
Ankara Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 350 gr parça et
- 1 soğan
- 2 orta boy domates
- 2 sivri biber
- 2 salçalık kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Ayçiçeği yağı
- 1 kase arpa şehriye
- Sıcak su
- Tuz
Ankara Tava Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavanın içerisine sıvı yağ ve şehriyeleri ekleyerek kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Tuz ve baharatlar ile tatlandırın.
- Orta büyüklükte parçalar şeklinde doğranmış eti, başka bir tencereye alıp biraz yağ ilavesiyle soteleyin.
- İnce doğranmış soğanı da üzerine ekleyin ve sotelemeye devam edin.
- Etin büyüklüğüne göre kesilmiş biberleri de sotenin içerisine ekleyin. Yine yanı büyüklükte kesilmiş domatesi ilave edin ve pişirmeye devam edin.
- Domates salçası ve tuzu ekleyip malzeme yumuşayana kadar pişirin. Tuzla tatlandırın.
- Önceden kavurduğunuz arpa şehriyeyi servis tabağına alın ve üzerine eti ekleyerek sunuma hazırlayın.
- Ankara tavayı, yanına çok yakışan kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
EmoticonEmoticon