1 Ekim 2020 Perşembe

ŞIHIL MAHŞI

 



Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika


Şıhıl Mahşi Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 dolmalık kabak
  • 1 kg kıyma
  • 2 soğan
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği
  • 50 gr haşlanmış nohut
  • 1 tutam maydanoz
  • 50 gr domates salçası
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 150 ml ayçiçeği yağı

Şıhıl Mahşi Nasıl Yapılır?

  • Kabakların içini kaşıkla çıkarın. İçi boş kabakları ayçiçeği yağında kızartın. Kıymayı orta boy bir tencerede yarım çay bardağı ayçiçeği yağı ile kavurun.
  • Soğanları küp doğrayıp salça ile birlikte ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Haşlanmış nohutları ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Kıyma soğuyunca maydanozu ekleyip harcı iyice karıştırın. Kabakların içine paylaştırın.
  • Fırın tepsisine kabakları dizin. Salçayı su ile karıştırıp sos haline getirin ve tepsiye dökün.
  • 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. İsteğe göre yoğurtla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

Ben Refik Saygın ÇINAR Merhaba, YouTube de kanalım var 16 aylık kızım Ahsen Ece'nin neşeli, sevimli, komik, munzur, haylaz, eğlenceli, komedi anlarını kameraya alıyorum ve eşim ile Çadır kamp, piknik, mangal, ev yemekleri yapıyoruz ve kamp malzemelerini tanıtacağım eşim, kızım ile geziler düzenleyerek kanalımın paylaşımını sizlere sunuyorum.


EmoticonEmoticon