Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika
Şıhıl Mahşi Tarifi İçin Malzemeler
- 12 dolmalık kabak
- 1 kg kıyma
- 2 soğan
- Yarım çay bardağı ayçiçeği
- 50 gr haşlanmış nohut
- 1 tutam maydanoz
- 50 gr domates salçası
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 150 ml ayçiçeği yağı
Şıhıl Mahşi Nasıl Yapılır?
- Kabakların içini kaşıkla çıkarın. İçi boş kabakları ayçiçeği yağında kızartın. Kıymayı orta boy bir tencerede yarım çay bardağı ayçiçeği yağı ile kavurun.
- Soğanları küp doğrayıp salça ile birlikte ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Haşlanmış nohutları ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Kıyma soğuyunca maydanozu ekleyip harcı iyice karıştırın. Kabakların içine paylaştırın.
- Fırın tepsisine kabakları dizin. Salçayı su ile karıştırıp sos haline getirin ve tepsiye dökün.
- 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. İsteğe göre yoğurtla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.
EmoticonEmoticon