1 Ekim 2020 Perşembe

Pavlova Tatlısı

 


Pavlova tatlısı, hem Yeni Zelanda’nın hem de Avustralya’nın sahip çıktığı bir tatlıdır. Araştırmalara göre 1926 yılında dünya turnesine çıkan kuğu edalı balerin Anna Pavlova'ya sunmak üzere tasarlanan zarif ve hafif bir tatlı tarifi pavlova. Farklı araştırmacıların dediğine göre de Avustralyalı şef Bert Sachse'nin bir doğum günü için tasarladığı, "Pavlova kadar hafif bir tatlı" diye lanse ettiği beze bazlı, kremalı bir tatlıdır. Her iki rivayete göre de adını balerin Anna Pavlova'dan alır tatlı.


Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika


Pavlova Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yumurta beyazı

  • 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi

  • 1 çay kaşığı beyaz üzüm sirkesi

  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası

  • 120 gr pudra şekeri

  • Bir tutam tuz

Kakuleli creme patisserie malzemeleri

  • 3 yumurta sarısı
  • Yarım çay kaşığı toz kakule
  • 100 ml çırpılmış krema
  • 30 gr tereyağ
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 60 gr buğday nişastası
  • 500 ml süt

Süslemek için

  • Frenk üzümü
  • Yaban mersin
  • Ahududu
  • Böğürtlen
  • Taze fesleğen
  • Çarkıfelek meyvesi
  • Çilek
  • Kahveli draje

Pavlova Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Bir kase içinde yumurta beyazlarını mikser ile çırpmaya başlayın, şekeri eklemeye başkayın, bir anda hepsini değil de 3-4 parça halinde ağır ağır ilave edin. Şeker kristalleri kaybolup katı, parlak bir hale gelene dek karıştırın. Ardından mısır nişastası, vanilyayı ve sirkeyi ekleyip bir spatula ile karıştırın.
  • Tepsinize yağlı kağıt serin ve yaptığınız harcı ortasına dökün, dilediğiniz şekli kabaca verin. Önceden ısıttığınız fırına verilmeye hazır!
  • Fırını önceden 120 dereceye ayarlayın. Pavloyayı koydukyan sonra 12-15 dakika 120 derecede pişirin.
  • Dışı kabuklandığında fırını 100 dereceye getirin. Bu şekilde 40 - 50 dakika pişirin.
  • Fırının kapağını açık tutarak kurutun.
  • Kenarları toplu ve pişmiş gibi durana dek, yaklaşık 1 saat 15 dakika boyunca pişirin. Kremayı pudra şekeri ve vanilya ile çırpın ve harcınızı hazırlayın.
  • Fırından çıktıktan sonra krema ile güzelce çevreleyin, üstünü meyveleriniz ile süsleyin. Pavlova tatlısı servise hazır.

Ben Refik Saygın ÇINAR Merhaba, YouTube de kanalım var 16 aylık kızım Ahsen Ece'nin neşeli, sevimli, komik, munzur, haylaz, eğlenceli, komedi anlarını kameraya alıyorum ve eşim ile Çadır kamp, piknik, mangal, ev yemekleri yapıyoruz ve kamp malzemelerini tanıtacağım eşim, kızım ile geziler düzenleyerek kanalımın paylaşımını sizlere sunuyorum.


EmoticonEmoticon