1 Ekim 2020 Perşembe

MIHLAMA

 


Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika


Mıhlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 su bardağı su
  • 300 gram Trabzon peyniri ( dil peyniri ya da çeçil peyniri de olur )

Mıhlama Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını sahana alıp eritin ve tereyağının yanmasına izin vermeyin.
  • Üzerine mısır ununu ekleyerek karıştırın. Mısır ununu kavurup rengi değişene kadar pişirin. Un kavrulurken tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırın.
  • Mısır unu kavrulunca üzerine 1 bardak suyu ilave edip iyice karıştırın. Sıcak un, soğuk su ile buluşunca topaklanacaktır. Bu yüzden hızlı hızlı karıştırmaya devam edin.
  • Karıştıktan sonra kalan suyu da ilave edip pürüzsüz bir kıvama ulaşın.
  • Karışım kaynamaya başladığında altını biraz kısın. Kısık ateşte kaynayan karışımın kabarcıklarından üzerine tereyağlar çıkıp tavanın kenarlarında birikmeye başladığında bize artık peynir istediğini gösterir.
  • Trabzon peynirini elinizle tel tel ayırarak tavaya ekleyin. Ara ara karıştırarak mıhlamayı kısık ateşte pişirin.
  • Mıhlamayı, Karadeniz'in çok sevilen mısır ekmeği ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ben Refik Saygın ÇINAR Merhaba, YouTube de kanalım var 16 aylık kızım Ahsen Ece'nin neşeli, sevimli, komik, munzur, haylaz, eğlenceli, komedi anlarını kameraya alıyorum ve eşim ile Çadır kamp, piknik, mangal, ev yemekleri yapıyoruz ve kamp malzemelerini tanıtacağım eşim, kızım ile geziler düzenleyerek kanalımın paylaşımını sizlere sunuyorum.


EmoticonEmoticon