Kaç
Kişilik
1 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika
İstavrit Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram istavrit
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 1/2 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
- 1/2 su bardağı mısır özü yağı
Servisi için:
- 1/2 adet kırmızı soğan
- 1/2 adet limon
İstavrit Tava Nasıl Yapılır?
- İstavritleri bol su ile yıkadıktan sonra iç kısımlarını ayıklayın. Kuyruk ve kafalarını almayın.
- İstavritleri temizledikten sonra tekrar durulayın ve suyunu süzdürün. Fazla sularını kağıt havlu ile silebilirsiniz.
- Mısır ununu eleyerek servis tabağına ekleyin. Balıkların orta kısmını tuzlayın.
- Balıkları arkalı önlü olacak şekilde mısır ununa bulayın.
- Bu esnada yağı tavaya dökerek kızdırın. İstavritleri yağa atarak arkalı önlü kızartın.
- Kızarttığınız balıkları servis tabağına çıkartın.
- İstavrit tavayı limon dilimleri ve halka halka dilimlenmiş kırmızı soğan ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.
EmoticonEmoticon